مراحل جراحی بینی چیست؟
در این مقاله قصد داریم مهم ترین مراحل جراحی بینی را با هم بررسی کنیم. اغلب بی اطلاعی بهجو از مراحل جراحی موجب گمراهی و یا استرس و اضطراب وی خواهد شد.
ورود به اتاق عمل
پس از ورود بهجو به اتاق عمل، پزشک و بهجو نکاتی را که در جلسه ی مشاوره بررسی شده بود را مرور میکنند و سپس با اجازه ی تیم جراحی، پزشک بیهوشی به کمک کارشناس بیهوشی اقدام به شروع روند بیهوشی برای بهجو میکنند.
در همین حین تیم جراحی نیز با مهیا کردن میز و ست استریل جراحی، آماده ی شروع جراحی بینی می شوند.
شروع جراحی بینی
با استفاده از برش کوچکی بر روی پایه ی میانی بینی ( کلوملا)، پوست بینی از اسکلت زیرین آن جدا شده و دسترسی به غضروف و استخوان بینی فراهم می شود.
اصلاح برآمدگی ها و ایجاد قوس بینی
در این مرحله برآمدگی های روی بینی که اصطلاحا قوز بینی نامیده می شود، به طور کامل برداشته می شود.
قوز بینی ممکن است غضروفی و یا استخوانی باشد.
در ادامه با تغییراتی که جراح در استخوان و غضروف بینی ایجاد می کند، قوس مد نظر را بر روی بینی ایجاد می کند.
اصلاح انحراف بینی و مشکلات تنفسی
اولویت اول و مهم یک جراح مجرب، آسودگی شما در تنفس صحیح است
یکی از مهم ترین مراحل جراحی بینی، جراح در این مرحله ایرادات تنفسی، انحراف تیغهی بینی و بزرگی شاخکهای بینی را که اصطلاحاً مردم به پولیپ بینی میشناسند و در واقع هر آنچه که در ارتباط با تنفس بهجو خواهد بود را اصلاح می کند.
استئوتومی بینی
در این مرحله جراح، تغییرات زیادی را در ناحیه ی یک سوم بالای بینی که قسمت اسخوانی بینی می شود، انجام داده و انحراف در ناحیه استخوان و پهنای قسمت استخوانی بینی را اصلاح می کند.
تیپ پلاستی
تیپ پلاستی، اصلاح غضروف های بینی و ایجاد تغییر در سایز و نحوه ی قرارگیری آن ها است که برای جمع تر شدن نوک بینی و فرم دهی به آن انجام می شود.
بر خلاف باور عموم، تیپ پلاستی یک نوع بینی و یا یک عمل کامل نیست، بلکه بخشی از یک عمل کامل بینی است.
متاسفانه عده ای برای کاهش هزینه ها، تنها اقدام به تیپ پلاستی می کنند که همواره نتیجه ناقصی را در بردارد، زیرا در مرحله ی تیپ پلاستی، تغییری در استخوان بینی صورت نمی گیرد و هم چنین انحراف ظاهری و داخلی بینی هم بدون تغییر باقی می ماند.
آتل بینی
بعد از اتمام جراحی ، به منظور حفظ فرم استخوان و غضروف بینی و در واقع اسکلت و ساختمان جدید بینی، آتل یا اسپلینت بینی بر روی بخش خارجی بینی، قرار داده می شود.
آتل بینی 5 تا 7 روز بعد در مطب و توسط تیم جراحی برداشته می شود.
پوست بینی ، مهم ترین چالش یک جراح
پوست بینی ، مهم ترین چالش یک جراح
با مراحل جراحی آشنا شدیم، اما بد نیست نگاهی هم به مهم ترین چالش جراحی یعنی پوستی بینی بپردازیم، با توجه به دانش روز رینوپلاستی در جهان، تا بحال هیچ گاه در جراحی، پوست قابل تغییر نبوده و اندازه و ضخامت آن در پایان کار تغییری نخواهد کرد.
این هنر یک جراح زیبایی خوب است که اسکلت زیرین پوست، یعنی استخوان و غضروف را به نحوی دچار تغییر و مهمتر از همه کاهش سایز کند که پوست بینی به خوبی با آن وفق بگیرد.
اگر این تغییرات بیش از حد باشد، پوست بینی دیگر توانایی هماهنگی با اسکلت زیرین را نداشته و به اصطلاح جراحی بینتیجه و یا نا امیدکننده خواهد بود. چیزی که در میان مخاطبان جراحی بینی به بازگشت نتیجه به قبل از جراحی، شناخته میشود.